18.2.2007

Laitoinpa virkaten

Viime viikonloppuna aloittelin pitkään takaraivossa muhinutta projektia. Interweave Crochetissa oli kevään 2006 numerossa Annie Modesittin suunnittelema Cocoon-jakku, jonka tekemistä ryhdyin pohtimaan jo silloin, kun sain lehden käsiini. Virkkausmalli ei vain ollut minulle mieleen, liikaa ketjusilmukkakaaria minulle. Pohdiskelin jo silloin, että oikeastaan tuo jakku ei ole sen kummempi kuin iso virkattu pöytäliina, johon on tehty hiha-aukot ja niihin hihat. Tämä havainto mielessäni päätin viimeinkin kokeilla, josko osaisin tehdä tuollaisen ihan itse. Tai siis, ei ihan itse, mutta lainaten jostakin enemmän silmääni miellyttävästä pikkupöytäliinasta sopivan kuvion.

Mallia ei oikeastaan tarvinnut pohtia kauaa: kun aikoinaan ryhdyin opettelemaan omin päin pikkuliinojen virkkausta, tapasin ostella Kauneimmat käsityöt-lehden numeroita, niissä kun aina oli noita pöytäliinamalleja. Yksi pikkuliina on aina miellyttänyt silmääni enemmän kuin mikään muu, olen sen virkannut itse asiassa ainakin viiteen kertaan aiemmin, ja nyt päätin virkata sen vielä kerran ja tosi isona. Lankalaatikoistani löytyi kahta erilaista isoveljeä, farkkusinistä ja tummaa sinistä, ja siitä se homma sitten lähti. Tuon jakun tekemisessä on totisesti tarvittu pitkää pinnaa, en ole koskaan purkanut ja virkannut näin ahkerasti uudestaan - eilen jakku oli jo valmis, mutta kun en tykännyt, purin kymmenkunta kerrosta pois ja virkkasin uudestaan... mutta nyt se on valmis. Oikean käden sormetkin vimmastuivat painavan langan virkkaamisesta, keski- ja etusormi ovat vihoitelleet jo muutaman päivän (nivelet, nivelet...), mutta olen sinnikkästi jatkanut, sillä päätin saada jakun valmiiksi tänä viikonloppuna. Minullahan on se ruskea hameprojekti odottamassa, nimittäin... =)

Lankaa minulla oli alunperin hieman alle 800 g, kumpaakin väriä suurinpiirtein saman verran. Ja nyt tummansininen on melkein kulutettu, farkkua jäi vielä kerä ja osia toisesta. Vaakani sanoo jakun painoksi 572 g, mikä siis saldoihin ilmoitetaan.

Kuvaa en jakusta valitettavasti saa ennen loppuviikkoa, sillä muu perhe lähti hiihtoloman viettoon ja kamera matkusti heidän mukanaan... joten palaan tästä viettämään laatuaikaani neuleen ja tv:n pariin, ilman lapsia ja aviosiippaa... =)

Tunnisteet: ,


Kommentit: Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]