2.2.2007

Päevää

Hei, olen Gehenna, ja olen lankaholisti. Nyt te vastaatte kuorossa "HEI GEHENNA!"

Olen 27v (tai jotain sinne päin) perheenäiti. Vuodenvaihteeseen asti olin umpiHelsinginjuntti, koskaan en ole muualla asunut, kunnes nyt vuodenvaihteessa muutettiin Nummelaan rivarinpätkään. Perussetti: kaksi kakaraa, farmariauto, rivarikämppä ja vakiduunit. Koira puuttuu, eikä farkkukaan ole volvo, mutta sinne päin. Päältä päin ei välttämättä uskoisi että asetelma on näinkin keskivertainen.

Neulominen on pakkomielle, rakas harrastus, resurssi ja terapiaa. Olen aina ollut kiinnostunut käsitöistä, mutta koulun tasapäistävät typerät työt synnyttivät ihmeellisen vihan niihin laumakäsitöihin. Kolmannella luokalla jo totesinkin, että minähän EN ompelukoneeseen koske enkä ala rättikässään, EN!

Tuntiakaan en siis ole koulun tekstiilityön tunneilla ollut, en ala- enkä yläasteella. Silti joskus 13v:nä innostuin ja pyysin äitiä opettamaan neulonnan alkeet. Koukkuun jäin (vai puikkoihin?), itseoppinut olen sen jälkeen, eikä paluuta ole. Nettineulojaksi harhauduin noin puolitoista vuotta sitten. IRCissä joku opasti #neulonta-kanavalle, ja pian mulla oli blogi, blogilistatunnus sekä liikaa tietoa paikoista joista saa ihania lankoja...

Nykyisin viihdyn liiankin hyvin ns. nettineulonnan parissa, ja tällaiset projektit eritoten ovat hauskoja. Syytä onkin lankahamstrauslakkoon ruveta, koska varasto on turvonnut hieman turhan paljon ottaen huomioon sen, ettei neulomiseen riitä pienten lasten kanssa kovin paljon aikaa. Kuvittelin, että oisko noita lankoja ehkä kymmenisen kiloa, vähän yli korkeintaan. Höpsis, punnituksen jälkeen tulos oli piirun vajaa 23kg!

Kuukaudesta tulee piiiiitkä, niin ihania lankoja olis kaupat pullollaan. Onneksi vaihtaminen on kuin uusia lankoja saisi. Parina viime päivänä olen ahkerasti vaihdellut parin kanssaneulojan kanssa varastojen mykkiä lankoja mieluisampiin. Tekisi mieli saman tien käydä saaliin kimppuun.

Puikoilla (5mm halot) on nyt täysvillaisesta paksusta vihreästä villalangasta (wanha Lana Grossa Avanti) kaulaliina, sellainen kun sattuu itseltäni puuttumaan. Suunnitelmia ei sen lisäksi vielä ole. Neulon ehkä samaisesta paksusta langasta itselleni lapaset ja pipon, ja jos ei muuta tule mieleen, niin vaakatilkkuja syntyy aina.

Olkaahan ahkeria :)

Tunnisteet:


Kommentit:
Hei vaan Gehenna - meikäläinen on samaa kastia eli Stadista jo seitsemän vuotta sitten Nummelan postinumeroalueelle (mutta korpeen) muuttanut. Ikää on selvästi enemmän, mutta koordinaatit melko pitkälle muuten samat: kaksi lasta, aviosiippa, rivarin sijasta omakotitalo ja vakiduunit. Jokohan saataisiin Nummelaankin neuletapaaminen, kun meitä alkaa olla siellä näin monta? =)
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]