31.1.2007

Karkuteillä hilppassut hamsteri ilmoittautuu ;)

Ja hyvissä ajoin vieläpä ;) Vajaassa kahdessa tunnissahan ehtii vielä vaikka kuinka moneen nettilankakauppaan vinguttamaan Visaa ja ja..krhm.

Nimen takaa löytyy kohta kolmeakymppiä hipova, vielä blogiton oululainen opiskelijaneito. Pidän majaa pikkuruisessa kerrostaloyksiössä, joka itseasiassa olisi minulle ihan sopivan kokoinen jos täällä ei olisi varastoituna lankaa joka kaappiin, nurkkaan ja hyllynkulmaan. Lankainventaariota minulta on turha odottaa (totuus olisi liian kivulias), mutta jahka pääsen sinuiksi blogimaailman kanssa, kuvallista materiaalia karmaisevasta totuudesta voinen harkita...

Lupaan kuukauden aikana runsaasti huonoja juttuja, hölmöjä kommentteja ja.. niin, ja tietysti olla ostamatta lankaa kuukauteen. :)

Varaston esittelyä

Laitoin omaan blogiini kuvia viimeaikojen ostoksistani. Sanallisestihan niitä olenkin jo esitellyt.

Tätä mieltä Sulkkunen on hankinnoistani...
Anteeksi lököttävät housut, eivät tahdo pysyä vauhtiveikan perässä.

Otin vuosi sitten kuvan lankavarastostani (tässä kirjoituksessa). En viitsi nyt uudestaan kaivella kaikkia laatikoita esiin (tungin suurimman osan lankalaatikoista joulun alla sängyn alle), kuvitelkaa miltä näyttää noin 20 muovilaatikkoa täynnä lankaa.

Pysyn tiukkana!

Pakko pysyä tiukkana! Jostain syystä juuri nyt alkoivat kestovaippakaupan liukuvärjätyt merinovillat kuiskailla haluavansa huiviksi. Laitan korviin tulpat ja menen neulomaan keskeneräistä neuletakkia...

Tunnisteet:


Melkein ostin lisää...

Mukavasti on porukka jo löytänyt tänne valmistautuessaan Suureen Koitokseen! Vielä on kuusi kutsua, johon ei ole vastattu, mutta onhan tässä aikaa. Viime hetken lankahankintoja on vielä muutama tunti aikaa tehdä, mutta huomenna sitten reippaasti lankahyllyjen ohi... Itse meinasin täydentää varastoa miehelle sopivalla sukkalangalla, mutta paikallisen Vapaa Valinnan lankahyllyt ammottivat tyhjyyttä - liekö muut hamsterit käyneet ennen minua? Ajatuksena oli tehdä tuttavalle sukat, mahdollisesti helmikuun aikana, mutta täytyy katsoa uudelleen varastoja - varmasti sieltä jotain miehekkäänkin väristä löytyy. Ja tarkoituksenani oli neuloa pois mahdollisimman paljon suuren kotimaisen valmistajan lankoja eikä haalia niitä lisää... Miten musta tuntuu, että tästä ei tule helppoa:))

Tunnisteet:


"Tää lanka sopisi hyvin neuletakiksi, en mä nyt osta lankaa kaappiin lojumaan"

Tuo jälkimmäinen osuus on kuulunut useahkosti meidän taloudessa. Hassua on, että tuollainen isohko säilytyslaatikko on täynnä lankaa ja kaikille on suunnitelma. Mutta kun kaupasta löytyy uutta ihanaa lankaa, niin ne vanhat suunnitelmat menee odottelemaan innostusta... Taitaa olla tuttua muillekin :)

Lankaa en ole laskenut vielä yhteen, mutta ajattelin sitäkin kokeilla. Tai ainakin kirjata kaikki langat ylös, jotta tietäisi kaikkien lankojen laadut ja määrät. Novitaa on aikalailla, olen vasta hiljattain muitakin lankoja alkanut tutkailemaan. Alpakka- ja silkkilangat ovat vieneet sydämen täysin.

Pipo, lapaset ja sukat ovat vakioneulomuksia, vastaanottajina kaksi poikaa ja aviomies. Pojat pienestä iästä huolimatta tykkäävät äidin kutomista lapasista ja pipoista. Pojat ovat saaneet jo neulepaitansakin, mutta miehen paitaa varten langat on valmiina ilman sitä innostusta.

Helmikuun aikana olisi tavoitteena neuloa tulevalle veljenpojalle villahaalari, lapaset ja sukat. Jospa sitä saisi oman kaulaliinan valmiiksi ja pari tilkkua lisää torkkupeittoon. Mutta vauvaneuleet ovat etusijalla ja ne on pakko saada valmiiksi helmikuun aikana :) Ja jospa sitä oppisi hieman harkitsemaan noita lankaostoksia... (ostin kilon silkkivillaa, kun neulon siitä neuletakin... lanka laatikkossaan edelleen, 6kk ostamisen jälkeen).

Minun tekemyksiä ja käsityöjuttuja voi seurata myös täällä.

Kuulumisiin!

24 kerää

Arvaako kukaan?

Jouduin pikimmiltään ruokatunnilla käymään torin laidalla (pankissa hakemassa uuden luottokorttini) ja voi voi, kuinka hassusti se sattuikaan. Saman torin laidalla on pikkuinen käsityötarvikeliike. Ihan pienenpieni, jossa oli remonttimyynti...

Että ostin sitten lankaa.
Mutta lällälläää! Tänään se on vielä sallittua!

Poistokorissa oli 6 kerää jotain Sport-lankaa (gjestalin? 70%villa 30%muovi) 100g kerät kaksi euroa. Lanka on pätkävärjättyä ja ehkä isoveljen paksuista, seiskaveikkaa paksumpaa kuitenkin, nelosen puikot suosituksena. Otin ensin sitä omiin silmiini nätimpää lilasävyistä, mutta kun sitä oli vain kaksi kerää, niin otin sitten ne riemunkirjavatkin.
Tovea tarttui mukaan vähän enemmän, 2x vihreä, viininpunainen, punainen, keltainen, 3x musta ja sininen ja 4x violetti. Yhteensä 18 kerää, siis ihan reilusti alle kilo...

1500g lankaa, eikä grammaakaan Novitaa.

Ja nyt lupaan, että en enää tässä kuussa osta yhtään grammaa lankaa. Lahjoituksia otan kyllä vastaan...

Ymmärrättekö nyt, miksi minun on PAKKO osallistua tämänkin vuoden Hamstereihin?

Tunnisteet:


30.1.2007

Toinen apuemäntä esittäytyy

Olen Hanne, ja tämän vuoden teemana on langan ostamisen sijaan lankadieetteihin koukuttuminen. Uuden vuoden lupauksena tein itselleni säännöt, joiden sallimissa rajoissa olen pyrkinyt kutomaan pelkästään varastoista. Dieetin tiimoilta olen mukana joissain englanninkielisissä tukiryhmissä, tosin aivan nollatoleranssia en ole vielä itseltäni vaatinut vaan ostanut vuoden alun jälkeen viisi kerää vihreää Tynn Alpakkaa lapsen villatakkiin. Hyvänä syynä tietenkin se, että ovelasti laaditut dieettisäännöt sallivat sellaisen langan ostamisen, jota ei kerta kaikkiaan ole. Lankahamstereiden täyskieltäymykseen on siis valmistauduttu pehmeällä laskulla.
Varaston haalimisen aloitin vasta viime helmikuussa, joten se on vielä vaatimattoman kokoinen verrattuna joihinkin kanssahamstereihin. En ole pelkuruuttani tai laiskuuttani viitsinyt punnita lankaa grammoissa, mutta varaston laajuus on yksi muovipussi, yksi kohtuullisen kokoinen lankakori ja yksi keskikokoinen pahvilaatikko. Grammoissa ei ehkä kovin montaa kymmentä kiloa, koska riippuvuus kohdistuu pitsineulelankoihin ja ohuisiin sukkalankoihin. Kuuluuhan Väkerrellen-blogini mottokin "Mitä ohuempaa lankaa, sitä parempi!" Haluaisin, että koko varasto mahtuisi lankakoriin ja vielä parempi olisi, jos siitä näkyisi pohja. Sitten voisin taas hyvällä mielellä ryhtyä keräämään uutta, entistä parempaa lankajemmaa!

Tervehdys teille, kanssakeventäjät!

Olen Pelagia, ja tunnustaudun pahemman luokan lankamaanikoksi. Ikää on kertynyt 43 + ja perhettä aviosiipan ja kahden lapsen verran. Blogissani, jonka nimi on Keskiäkäisen tunnustuksia, kertoilen tarinoita elämästäni, joka on keski-ikäistä, keskiäkäistä ja keskivertoa... Lankavarastoni koko tosin on kaikkea muuta kuin keskivertoluokkaa, erilaisia lankoja oli vuodenvaihteen laskennassa huostaani kertynyt reilut 82 kg, ja sen jälkeen lankoja on tullut lisää varmaankin muutaman kilon verran... En mahda itselleni mitään! Tällä lankavarastollani neuloisin sukkia pienelle rykmentillekin, eikä vieläkään tekisi tiukkaa, varsinkin kun en edes neulo sukkia...

Lankahamstereihin osallistun nyt toista kertaa. Viime vuonna onnistuin helmikuun aikana laihduttamaan varastoani 2,8 kg:n verran ja sama hyvä tyyli jatkui vielä pitkälle huhtikuussa, kunnes sorruin ensimmäisen kerran ostamaan lankaa. Mutta kuten arvata saattaa, kaikki menetetty on taatusti tullut viime vuoden aikana takaisin ja luultavasti tuplana... Lankalaihiksen ohessa pyrin tällä hetkellä keventämään myös ulkoista habitustani, ja se on sujunut ainakin toistaiseksi hieman paremmalla menestyksellä!

Suunnitelmia tulevien kuukausien varalle on takataskussa jonkin verran - valinnanvaraa kun on langoissakin ihan sillai kivasti... Esikoiselleni ajattelin neuloa joka tapauksessa puseron. Itselleni tulen neulomaan huovutettavan kassin, ja luulenpa, että Kuopus ja aviosiippakin saattavat saada itselleen jotain neulottua. Lisäksi minulla on muutama UFO odottelemassa sitä hetkeä, jolloin vain ei satu olemaan muuta neulottavaa. Mutta enimmäkseen ajattelin antaa virran viedä ja antaa inspiraation hoitaa asiat. En jaksa uskoa, että tänä vuonna saisin helmikuun aikana yhtä paljon lankaa menemään kuin viime vuonna, mutta tulen tekemään parhaani. Enempäähän meistä kukaan ei voisikaan tehdä. Lisäksi olen tehnyt vakaan päätöksen sinnitellä mukana mahdollisimman pitkään, ja yritän edes siinä voittaa oman viimevuotisen saavutukseni.

Tällä kertaa pitemmittä puheitta: onnea meille kaikille kisaan!

Tunnisteet:


Villahamsteri

Heips, kanssahamsterit. Minä olen Espoolainen Villasatu, joka on joutunut jo täydellisen lanka-addiktion valtoihin. Neulojana olen vasta vuoden vanha ja blogia olen pitänyt toukokuusta 2006 lähtien.

Perheeseen kuuluvat mies jolla kuulemma on jo kaikki neuleet jota tarvitaan, poika jolle ei kuulemma tarvitse neuloa mitään ja tytär joka on sitten vastaanottavaisempaa laatua. Neulon siis itselleni ja hänelle. Lisäksi laumaan kuuluvat 2 aikusta koiraa, 3 koiranpentua ja yksi kissa. niille en neulo. Vielä.

Historiaa:
Monta vuotta koulun jälkeen kului niin että kuvittelin neulomisen olevan pitkästyttävää toimintaa johon minulla ei riittäisi pitkäjänteisyyttä. Todisteena tästä lyhytjänteisyydestä olivat useat keskenjääneet yritelmät, villapuseronalku miehelle, villahousuun lahje vauvalle (nyt 13v) hihaton villatakki ... Ristipistot kiinnostivat kyllä samoin kuin askartelu ja virkkasin myös pitsiliinoja jossain vaiheessa innokkaasti mutta neulomista? Ei ei ei.

Sitten eräänä päiväna tytär valitti tumppujen ja sukkien puutetta niin että ei ollut aikaa hankkia niitä mummolasta. Oli pakko tarttua puikkoihin ihan itse. Jostain hämärästä syystä kotoa löytyi Seiskaveikkaa ja puikot (aika merkillistä ei-neulovassa taloudessa). Ohje piti saada jostain ja sehän nyt oli yhtä lähellä kuin lähin tietokone. Googleen hakusanat tumppu ja sukka ja ohje ja TATTADAA, ihmemaa aukesi. Ensimmäistä kertaa näin neuleblogin vuosi sitten, juuri neuleolympialaisten alla ja taisipa silloin olla Hamsteritkin meneillään. Löysin blogit! Löysin Ullan! Löysin neulonnan!

Sukat valmistuivat Jättiraidasta ja tumput sinisestä 7-veikasta ja vieläkin muistan sen ylpeyden tunteen: osasin!

Siitä lähtien on lankavarastoni kasvanut tasaisesti. Ensin Novitan langoilla, muusta en tiennytkään, sitten blogien myötä löysin myös alpakat, silkit, soijalangat: erikoisliikkeet ja nettikaupat. Nyt varastossa on sukkalankaa ja pitsilankaa ja huivilankaa ja vaikka mitä. Monta Elfa-koria on täynnä, entinen vaatelaatikosto on nykyään lankalaatikosto. Vielä en ole uskaltanut punnita.... Hamsterikuukausi tulee tarpeeseen.

Nyt Hamsterikuussa olen ajatellut 1) olla ostamatta lankaa lisää ja 2) neuloa. Ykköskohta tulee olemaan se vaikea osuus, neulominen sujuu kyllä kuin luonnostaan. Keräilin blogini tasalukuarvonnassa ideoita hamsterineuleita varten ja toteuttamiskelpoisia tuli paljon. Torkkupeiton taidan toteuttaa, tilkuista. Hevosloimi ja K-18 verkkopaita ja kalsarit miehelle oli niitä hilpeimpiä :-)

Tavataan!

Villasatu

Tunnisteet:


Heippa vaan Savosta

Olipa mukava päästä kaiman emännöimään blogiin! Itse olen täällä nimellä Outi2. Blogini löytyy Vuodatuksen puolelta ja sen nimenä on Outin Oikein Nurin. Olen 40 v. itäisestä Savosta kotoisin ja perheeseeni kuuluu Mies (joka on töissä aina kolme viikkoa kerrallaan) ja Lapsukainen sekä Vävy (jotka taas asuvat Etelä-Suomessa). Eli minä yksin täällä omakotitalossamme neulon ja tällä hetkellä viskon vimmatusti puita takkaan, on meinaan kylmä tuolla ulkona.

Aivan kuten muillakin lankavarastoni kaipaavat laihdutusta (niin minäkin, mutta se on jo toinen juttu), Ikean laatikko halkeaa kohta. Perheen mukaan minulla on addiktio lankoihin, mutta mielestäni ostan niitä vain tarpeeseen. Onhan se tarve sekin, että niitä voi ihastella ja hipelöidä, onhan?

Lankavarastoani en inventoinut tänne ilmoittauessa, enkä sen jälkeenkään, mutta niitä on p-a-l-j-o-n. Hamsterikuukauden aikana tavoitteena on tyhjentää laatikkoa mahdollisimman paljon, toivottavasti saan sen edes puolilleen. Ajattelin tehdä sukkia, sukkia, sukkia ja taas sukkia, sillä laatikko on syönyt enemmäkseen sukkalankoja. On siellä kyllä kilon verran Novitan Palmaakin, ajattelin viime keväänä tehdä siitä itselleni jakun, on vaan jäänyt tekemättä. Mitenkään tiukkapipoisena en ala neulomaan, teen kuten ennenkin; neulon iltaisin ja viikonloppuisin telkkaria katsellessa. Olen jo hieman harjoitellut lankalakkoa tämän vuoden alusta, ainoa repsahdus oli viime viikonloppuinen ostosreissu, jolloin mukaan tarttui neljä kerää Step-sukkalankaa ja kolme Multimohairia.

Tsemppiä vaan kaikille hamstereille, niin tänne blogiin kuin niihin toisiinkin!

Tunnisteet:


Tervehdys!

Hei!

Minä olen Meeri ja omistan lankaa. Blogini löytyy täältä. Olen mukana nyt kolmatta kertaa Lankahamstereissa. Mietin pitkään tämänkertaista osallistumistani, kun tuntuu että nyt ei "irtoa", mutta sitten tajusin että eihän tässä olla kisailemassa vaan kaltaistensa joukossa! Eli osallistun tälläkertaa jäniksenä/kirittäjänä. En ole tehnyt yhtään suunnitelmia tälle kuulle, mutta eiköhän tuota varastoa saada vähän vajutettua. Motto tulevalle kuulle: hauskaa pitää olla!

Tunnisteet:


Esittäytyminen

Olen Anne, perheeseeni voi tutustua tarkemmin blogissani Noitaneule. Liityin ensimmäistä kertaa mukaan hamstereihin, tosin langatontalokakuuta vietin viimevuonna. Ehkä tästä syystä lankavarastoni ei ole mahdottoman hurja, mutta elämän tilanteeseen vedoten jätin inventoinnin suorittamatta. Arvioilta lankaa on jemmattuna 5-7kg. Sitten lisäksi on kyllä villaa jätesäkillinen, osan siitä olen jo laittanut valmiiksi neulonta kuntoon.

UFOja no kertynyt nyt jonkin verran: yksi pariton sukka viimekesältä, lapsen sukan varsi vuoden takaa, pari omalle villasukalle tämän vuoden alusta ja neuletakki hyvin alkutekijöissä viime syksyltä. Lisäksi kaapissa on viimekesältä silkistä aloitettu joku, josta puikot on jo poistettu, enkä muista edes, mikä siitä piti tulla. Ja ainahan kaappien syövereistä saattaa löytyä kaikenlaisia vanhoja töitä.

Tunnisteet:


Heippa vaan kaikille!

Ihan pöljänä olen yrittänyt päästä selvyyteen tästä bloggerista. Miestä nauratti vieressä, kun en tajunnut miten tänne päästään jne. Lopulta neuvoi ja nyt tämä kai sujuu...

Olen siis Juulia ja olen harrastanut neulomista aktiivisesti noin vuoden. Lankoja on kertynyt tolkuton määrä, onneksi olen saanut niitä vähennettyä viime syksystä, mutta edelleen kaapissa ja hyllykössäni majailee tuollaiset 11 kiloa lankaa. Tarkemmat tiedot löydät blogistani, jonka nimi on siis Juulian väkerrykset. Tuohon kilomäärään en ole laskenut isäni villapuseron lankoja, sillä se pusero lienee ikuisuus-projekti. Sen piti olla valmiina viime jouluksi, mutta ehkä sitten ensi jouluksi... Nyt vähän puuduttaa tuon puseron tekeminen, joten muita suunnitelmia on lankavaraston pienentämiseksi. Aion ainakin neuloa itselleni kämmekkäät, pipon ja kaulurin tahi kaulaliinan. Villasukkia olen luvannut neuloa muutamalle sukulaiselle, joten josko nekin neuloisi pois.

Lankaahan tekisi mieli ostaa joka kauppa-reissulla, mutta mies saa hillittyä näitä osto-haluja. Usein mulla ei ole maksuvälineitä mukana, jos yhdessä menemme kauppaan eikä mies suostu lankoja maksamaan muuta kuin äärimmäisessä hädässä.

Lyhyesti perheestäni... Minulla ja aviomiehelläni on kaksi lasta, tyttö ja poika. Lemmikkieläimiä ei ole, koska minä olen eläinallergikko. Asumme Helsingin lähellä ja minä olen hoito-alalla töissä, joskin tällä hetkellä olen pitkällä sairaslomalla.

Mutta lyhyestä virsi kaunis. Taidanpa tästä vetäytyä pohtimaan mitä lankoja sitä neuloisi pois... Oikein reipasta hamsterikuukauden alkua meille kaikille, lähtölaukaukseen ei ole enää kuin pari päivää.

Tunnisteet:


Yksi hamsteri kaapista ulos

Tämäkin hamsteri kurkistaa ulos lankakaapistaan... Eli olen TiinaV, 28 vee. Blogini löytyy täältä.
Perheeseen kuuluu miehen lisäksi Kasperi-kissa.

Lankavaraston sain taulukoitua viikonloppuna ja sen kooksi tuli kaikessa karmeudessaan 40 kiloa 200 grammaa. Arvioni oli vajaa 30 kiloa... Eli pieni kurinpalautus lienee paikallaan. Tosin luulen, että olen jo huomisaamuna roikkumassa paikallisen ovenkahvassa kiinni ja suostuttelemassa omistajaa diilaamaan minulle jotakin tiskin alta.

Kuten kunnon urheilija ainakin, olen aloittanut hamsterikuukauteen valmistautumisen hyvissä ajoin. Osallistun nyt ensimmäistä kertaa ja valitsin taktiikakseni ns. pehmeän laskun. Olen ollut lankaselibaatissa nyt kaksi viikkoa. Ei vielä oireita.

Hamsterikuukautta varten minulla ei ole kovin tarkkoja suunnitelmia (jos olisin suunnitelmallinen ihminen, niin lankavarastoni olisi hillitympi). Puikoille pääsevät ainakin pitkävartiset villasukat, jotka olen haaveillut neulovani syksystä asti. Yksi neuletakki on kesken, mutta saman mallikuvion tekeminen alkaa maistua puulta.

Tunnisteet:


Esittäytyminen

Hei,
esittäydynpä nyt tänne heti kutsun saatuani :)

Olen Minna, 30-vuotias neuloja Helsingistä. Blogini, joka ei tosin sisällä neulomiseen liittyvää asiaa kuin kausittan, löytyy osoitteesta http://meira76.blogspot.com. Ruokakuntaani kuuluvat aviomies ja kaksi kissaa; samassa taloudessa asuu myös kämppispariskunta, heidän 3,5 kk:n ikäinen vauvansa sekä toiset kaksi kissaa :)

Neulomista olen aktiivisesti harrastanut vasta pari vuotta, mutta kohtuullisen intensiivisesti. En pidä itseäni mitenkään erityisen hyvänä neulojana, mutta aina on silti vähintään yksi työ kesken (usein turhankin monta yhtä aikaa...). Mitään kymmenien kilojen lankavarastoja minulle ei ole vielä ehtinyt kerääntyä, etenkin kun rahaa tulee tuhlattua muihinkin harrastuksiin, mutta sekalaisia pienehköjä töitä varten ostettuja lankoja ja toki satunnaisia jämälankakeriä tuolla kaapissa pyörii kyllä omiksi tarpeiksi asti. Viime viikolla lisäksi hurahdin tilaamaan 12 kerää villa-alpakka-silkki-sekoitetta nettikaupasta, joten nekin saapuvat jossain vaiheessa varastoa täydentämään :P

Langoista sydäntäni lähellä ovat pehmeät luonnonkuitulangat. Töitä tulee tehtyä aika monenlaisia - pitsihuiveja, sukkia, palmikkopuseroita, vaakatilkkuja ja apupupuja. Yksi henkilökohtainen tavoitteeni kisassa on neuloa vajaista jämälankakeristä vaakatilkkuja sen verran, että saisin niistä kasattua kokonaisen peiton (minulla on entuudestaan jo 9 tilkkua, ja yksi toivon mukaan valmistuu tämän ja huomisen päivän aikana, joten kisan aikana neulottaviksi jäisi 10). Lapaset ajattelin myös tehdä, sillä kroonisena lapastenhukkaajana olen tällä hetkellä sellaisten tarpeessa :) Näillä töillä ei ehkä voitosta kilpailla, mutta ensisijainen tarkoitus onkin kuluttaa pois mahdollisimman monta jo korkattua epämääräistä vuosikertanovitakerää :D Ihan korkkaamattomia Sandnes Alfa -keriä on kaapissa myös, niistä olen suunnitellut mm. baskeria. Saa nähdä, mitä kaikkea ehtii.

Viime vuonna kulutin lankaa kilon hamsterikuukauden aikana, mutta tänä vuonna suunnitelmissa on enemmän pieniä töitä ohuemmista langoista, joten siihen ei varmaan päästä. Josko edes puoli kiloa?

Tunnisteet:


Maaninen hamsteri eli Sahramin esittely

Olen kädet täristen odottanut kutsua alablogiin. Lankaholisti tarvitsee oman AA-ryhmänsä.

Olen Sahrami, blogini on Sahramin solmut ja olen pahimman luokan lankahamsteri. Ostan lankaa sulovilen-tyyliin, "kun sain halvalla". Minulle kelpaa kaikki langan nimissä myytävä, jopa paperinaru paremman puutteessa...

Olen oppinut kutomaan joskus pienenä, en enää muista koska. Koko ikäni olen tehnyt käsitöitä, viisi vuotta sitten lamaannuin, mutta hitaasti olen pääsemässä kiinni elämänsyrjään. Enimmän osan elämästäni olen ommellut, mutta aina langat ja koukut ja puikot ovat kulkeneet mukana.

Lankavarastoni on kerääntynyt ajan kanssa, toki kiihtyvällä vauhdilla. Vanhimpia lankoja ovat anopilta saadut, yli 40v vanhat langat, omista langoistakin vanhimmat ovat jo saavuttaneet 25v kunnioitettavan museoautoiän.
Jossain vaiheessa yritin keskittyä superwash-lankoihin, parin pesukonekatastrofin jälkeen. Nyt olen valaistunut, ja osaan hyödyntää huovuttuneet villapaidat kestovaippojen lisäimuina... Vapauduin siis konepesun kestävästä pakkomielteestäni ja lankavarastoni ovat sen jälkeen saavuttaneet huikeat mittasuhteet.

Jos oikein muistan, lankavarastoni koko oli viime vuoden hamsterikuukauden alkaessa noin 35kg. Nyt siihen voi lisätä AINAKIN 10kg lisää... En jaksa edes kaivella kaikkia lankoja esiin (sain ne juuri tungettua sängyn alle).
Halusin varmistaa, että langat eivät helmikuun aikana lopu kesken, joten kävin vielä kierroksella: 2250 ehtaa Novitaa siirtyi omistukseeni tänään...

Minulla ei ole erityistä toimintasuunnitelmaa tulevaa kautta varten. Hitaasti olen hahmotellut ideaa pipojen kutomisesta (niille ON tarvetta), lisäksi kevään pihamyyjäisiin voisin tehdä jotain myytävää. Mutta, minä olen enemmän suunnitelmataloudessa elävä ihminen, suunnittelen paljon enkä toteuta mitään.

Tunnisteet:


Kutsut Lankahamsteri 7-blogiin on lähetetty

Lähetin kaikille Lankahamsteri 7- alablogin osallistujille kutsut. Kun ensimmäistä kertaa kirjoitatte, niin kertokaa ihmeessä itsestänne (kuka, mistä päin, neulomisista, mahdollisen blogin sijainti yms.. mitä nyt haluatte muille kertoa). Olisi myös hauska tietää, mitä olette suunnitelleet neulovanne Lankahamsterikuukauden aikana ja tietenkin kuinka suuri lankavarasto itse kultakin löytyy;)
Toivottavasti tämän ja huomisen päivän aikana mahdollisimman moni pääsee vastaamaan bloggerin kutsuun ja saamme blogin heti torstaina täysillä mukaan hamsterikuukauteen!
Jos jollakulla on hyviä ideoita tähän blogiin tai johonkin Lankahamstereihin liittyen, niin pistäkäähän tulemaan.
Tänään ja huomenna on vielä luvallista täydentää lankavarastoja, joten viime hetken ostoksille ehtii vielä hyvin - jos joku tuntee varastonsa kovin puutteelliseksi!

29.1.2007

Lähtövihellystä odotellessa apuemäntä esittäytyy

Hei! Olen Outi ja olen lankahamsteri... Lankavarastot ovat lähes kaksinkertaistuneet sitten viime helmikuun ja pitkän pudotuspelin (kesäkuun alussa lankaa oli noin 7,5 kg), joten langanostoboikotti tulee tarpeeseen (myöskin Visa kiittää pienestä tauosta:)).Taloudesta löytyy neulomiseen soveltuvia lankoja 14,65 kg - excel-taulukon- muotoinen varastokirjanpito kertoo talosta löytyvän langat ainakin neljään neulepuseroon, lukuisiin sukkiin, lapasiin, tilkkuihin, pipoihin, huiveihin, apupupuihin... jos jotain jäi, niin varmasti siihenkin löytyisi jotakin.
Yleensä ostan lankaa tarpeeseen ja mielessä on jonkinlainen suunnitelmakin vyyhtien ja kerien varalle, mutta jostain kumman syystä suunnitelmat muuttuvat, toiset langat kiilaavat julmasti toisten edelle ja osa langoista jää marinoitumaan säilytyslaatikon pohjalle unohduksen vuoksi.
Töitä valmistuu silloin tällöin ja tarinoitani voi seurailla täältä. Lankahamsterikuukauden aikana pitää saada tehtyä vauvan neulepusero ystävän maalisvauvalle, mutta muilta osin strategia on vielä laatimatta.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!!

26.1.2007

Tervetuloa

Tämä on lankahamsterialablogi numero 7. Kun ryhmä on koossa, apuemäntä saa blogiin ylläpito-oikeudet, ja voitte päättää haluatteko muuttaa blogin ulkonäköä tai asetuksia. :)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]